Frågor & Svar

Hur ofta måste jag komma på återbesök?

 • Det varierar från person till person, hur snabb växtcykel man har men de flesta kommer efter 3-4 veckor.

 Hur tar jag hand om mina fransar?

 • Efter du fått en fransförlägning gjord måste du sköta den, ju bättre du sköter den ju längre håller den. Varje dag måste du tvätta fransarna! Det gör du med Chrissanthie som jag säljer. Chrissanthie är en antiseptisk och antiinflammatiorisk rengöring (väldigt bra vid ögoninflammation) framtagen av en ögonläkare. Chrissanthie tvättar inte bara bort smuts från fransarna utan hjälper även till och hålla ohyra i fransarna borta. Efter du tvättat din förlägning och fått den torr kan du kamma fransarna så dem håller sig på rätt plats. Ingen bastu eller solarium på 48h. Har du badat i badhus/pooler så rekommenderar jag att du tvättar din förlägning då alla oljor etc lägger sig på ytan och sedan kommer i kontakt med din förlägning, detsamma gäller när du tränat då svett har en tendens till att slita på franslimmet.

 Vad är skillnaden på singelfransar och volymfransar?

 • Vid singelfransar sätter du en lösfrans på en befintlig frans och vid volymfransar sätter du tunnare fransar men fler fransar på en befintlig frans då du får ett mer täckande resultat.

 Hur många olika längder samt böjer finns det ?

 • Listan kan göras lång, haha.. Men de vanligaste längderna är 6-12 mm då du ALLTID har kortare fransar längst in mot näsan måste du använda dig av olika längder. När det gäller böjen så arbetar jag mest med C & D, C fransar är lite mindre böjda då du kanske vill ha ett mer naturlig mascara resultat medans D är mer böjd.  Man kan göra allt så avancerat man vill, bara fantasin sätter gränser. Jag som stylist arbetar mycket med ögonformer och ditt utseende dvs. fråga mig gärna vad jag tycker du passar i då man kan blanda längder / former precis hur man vill för och få fram olika resultat.

 Vad är lashlift och hur ofta bör jag göra om det ?

 • Lashlift är en franspermanent, där jag permanentar dina befintliga fransar så du slipper onödigt slitage på dina fransar när du står med fransböjaren varenda morgon. Böjen håller olika länge men jag rekommenderar ett återbesök mellan 6-8 veckor.

 Skadar de olika behanlingarna mina egna fransar?

 • NEJ. Sköter du skötselråden din stylist gett dig samt att din stylist gjort precis som hon ska så är det oftast tvärt om att dina fransar mår bra av det. Dvs. att stylisten inte sätter för långa fransar som dina egna fransar inte orkar bära upp eller att hen inte sepererar fransarna som hon ska.

Kan vem som helst göra en fransförlägning?

 • Ja det kan dem såvidare du inte fått en allergisk reaktion på limmet innan, är du osäker om du tål fransarna kom gärna inom så gör vi ett test ( bokas i förväg) då jag sätter några fransar som är snarlika dina egna så det inte syns men just för att testa ifall du tål limmet eller ej 1 av 100 blir allergiska knappt det.  Det spelar ingen roll om du har många eller få fransar, korta eller långa, smala eller tjocka  jag anpassar efter dina fransar för att få bästa resultat.

 Kan jag göra en förlägning även fast jag går på mediciner eller är gravid ?

 • Ja, men det kan påverka hållbarheten.

 Varför tar det så lång tid att göra fransförlägning ?

 • Det vi stylister håller på med är konstverk, vi har inget som är färdigt utan som tex. vid volymfransar där sitter vi undertiden och gör knippena för hand. Det kan ta 2h, 2,5h eller tom. 3h beroende på hur många och hur lätta fransar du har jag sätter på alla fransar du har och det är några stycken.

 Ska en fransförlägning kännas ?

 • Om man har anpassat förlägningen efter dina egna fransars kvalite och separerat som man ska så ska det inte kännas nej.

 Vad ska jag tänka på innan en fransförlägning?

 • För bästa hållbarhet så var gärna utan smink samma dag då vi slipper riskera att det ligger kvar rester av mascara, eyeliner, foundation på fransarna.

 Vilket är det bästa limmet ?

 • Det finns inget lim som är bättre än ett annat, det beror helt enkelt på att din stylist ska hitta ett lim som passar hens arbets sätt. Alla lim ska vara EU godkända.

 Kan jag använda mascara när jag har fransförlägning ?

 • Det är inte att rekommendera, ni gör det på egen risk då det förändrar hållbarheten även fast du bara har det på underfransarna. Detsamma gäller eyeliner.